Termeni si conditii

 

Prezentul magazin virtual www.roplast.ro cuprinde orice fel de informatii ( texte, poze, baze de date, produse, preturi, logouri, reclame), care constituie continutul magazinului virtual www.roplast.ro, proprietatea companiei ROPLAST Industry MCM. Orice preluare a continutului (integrala sau partiala) in alte scopuri decat in interes personal este sanctionata de legislatia privind drepturile de proprietate intelectuala.

Informatiile oferite in cadrul prezentului site sunt in limba romana, fara a exclude prezentarea acestora si in alte limbi. Contractul de vanzare se incheie in limba romana.

Accesarea si/sau utilizarea site-ului de către dumneavoastră constituie ACCEPTAREA prezentelor condiţii şi vă obligă la respectarea acestora.

Orice informatie privitoare la contractul incheiat intre dvs. si ROPLAST Industry MCM se va stoca pentru un timp limitat si va fi disponibila pentru terti doar la solicitarea organelor judiciare.

Pentru orice eroare survenita in transmiterea de catre dvs. a datelor necesare prelucrarii comenzii plasate, aveti la dispozitie adresa de email vanzari@roplast.ro.

Ulterior prelucrarii comenzii de catre ROPLAST Industry MCM, nu ne asumam raspunderea decurgand din transmiterea de catre dvs. a datelor eronate.

Cu privire la codurile de conduita relevante, conform art. 8 lit. e) din Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic, Legea 363/2007 privind combaterea practicior incorecte va rugam sa consultati legislatia specifica afisata pe site-ul ANPC, sectiunea “Acte normative”.

Prevederile prezentului contract la distanta se completeaza si cu legea 365/2002 privind comertul electronic republicata si modificata si cu OUG 34/2014 privind drepturilor consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii.


Definitii ale prezentului document:

ROPLAST Industry MCM SRL accepta incheierea contractelor la distanta prin mijloace electronice si se obliga astfel sa respecte legislatia aplicabila incheierii, validitatii si efectelor juridice ale acestor contracte.
In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folositi cu majuscule vor avea, daca din context nu rezulta altfel, intelesurile specificate mai jos:

UTILIZATOR: orice persoana care viziteaza si/sau interactioneaza cu site-ul www.roplast.ro;

VANZATOR: ROPLAST Industry MCM SRL cu sediul in Cluj-Napoca, str. Traian Vuia, nr. 210, corp. F, judetul Cluj, cod postal 400397, tara România, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J12/2742/19.07.2016 si avand C.U.I.: 36330794, nr. telefon: 0771 548 088, denumita in continuare ROPLAST.

CUMPARATOR: Orice persoana fizica sau persoana juridica care plaseaza o comanda in magazinul virtual www.roplast.ro si care a acceptat termenii si conditiile prezentului contract la distanta.

MAGAZINUL VIRTUAL: pagini web apartinand ROPLAST care se afla la adresa www.roplast.ro, prin intermediul caruia cumparatorul are acces la informatii privind produsele oferite spre vanzare de catre ROPLAST.

Paginile web includ informatii sub forma de text, imagini, preturi, softuri, baze de date, logo-uri, promotii, oferte, animatii, filme, etc ce compun site-ul ROPLAST.

BUNURI: produse puse la dispozitia cumparatorului spre vanzare de catre vanzator prin intermediul magazinului virtual ROPLAST.

COMANDA ONLINE: comunicare virtuala dintre vanzator si cumparator prin care cumparatorul intentioneaza sa achizitioneze bunuri de la vanzator, pe care acesta din urma este de acord sa le livreze iar cumparatorul este de acord sa le plateasca. Pentru produsele care nu se afla in stocul curent de marfa, vanzatorul le poate comanda la furnizor, dar timpul de livrare pentru astfel de comenzi depaseste termenul normal de livrare de 24 h – 48 h;

COMANDA CONFIRMATA: comanda efectuata online prin intermediul magazinului virtual www.roplast.ro de catre un cumparator ale carui date de identificare si detalii cu privire la comanda sa au fost validate telefonic ca urmare a contactului dintre acesta si operatorul serviciului vanzari ROPLAST.

CLIENT NOU: Client care intentioneaza sa achizitioneze produse din magazinul virtual www.roplast.ro pentru prima data si care necesita o validare telefonica a datelor de identificare din partea acestuia efectuata de catre operatorul serviciului vanzari desemnat de catre ROPLAST.


Orarul de functionare:

Comenzile pot fi plasate online oricand, dar perioada de procesare a acestora se desfasoara zilnic in intervalul orar 09:00-18:00.

Comenzile plasate in zilele de sambata, duminica si sarbatorile legale vor fi procesate in urmatoarea zi lucratoare.

Daca clientul este nou, vanzatorul isi asuma acceptarea comenzii din partea cumparatorului in momentul in care exista o confirmare telefonica sau prin email.

Odata lansata comanda online cumparatorul este de acord cu forma de comunicare ulterioara (telefonic sau electronic) precum si cu modul de operare al vanzatorului.

Orice comanda confirmata implica vanzatorul si cumparatorul persoana fizica intr-un contract la distanţă.


Obligatii ale vanzatorului:

Vanzatorul pune la dispozitia cumparatorului, in mod gratuit, informatii profesionale cu privire la produsele si serviciile sale pentru a atinge finalitatea mentionata in comanda online.
Continutul publicat in magazinul virtual www.roplast.ro, are caracter orientativ si sunt informatii despre produsele comercializate de acesta cat si alte date considerate de ROPLAST ca fiind de interes pentru CUMPARATOR.

ROPLAST este detinatorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuala asupra magazinului virtual, respectiv asupra marcilor, designului, functionalitatilor site-ului, imagini si specificatii tehnice.

Caracteristicile produselor si documentatie tehnica aferenta acestora, prezentate pe site sunt puse la dispozitie de catre ROPLAST cat si de alti producatori si furnizori iar ROPLAST ofera suportul tehnic pentru afisarea lor.

Vanzatorul intreprinde demersuri in mod constant pentru a prezenta informatii cat mai corecte si relevante pentru produsele oferite spre vanzare. Daca preturile sau alte informatii despre produs au fost afisate gresit ne alocam dreptul a nu onora comanda si de a anunta clientul in legatura cu eroarea intervenita daca livrarea nu s-a efectuat.

Imaginile produselor sunt afisate in magazinul virtual cu titlul de prezentare. Produsele efectiv comandate pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Preturile produselor sunt actualizate periodic. Pretul produsului comandat este cel afisat la data plasarii comenzii.

In unele cazuri (comenzi de valoare mare, produse care nu sunt pe stoc, clienti care nu au mai comandat de la noi sau care nu si-au onorat comenzile anterioare), pentru onorarea unor comenzi, este necesara achitarea unui avans de cel putin 30% din valoarea produsului.

Promotiile sunt valabile:

pentru perioade limitate de timp specificate pe pagina de prezentare a produselor din magazinul virtual; in limitele stocurilor disponibile;

ROPLAST nu poate fi facut responsabil pentru prejudiciile create de informatiile publicate in magazinul virtual din erori ce nu-i apartin.

ROPLAST isi rezerva dreptul de a completa si/sau modifica orice informatie din magazinul virtual fara a anunta in prealabil utilizatorii site-ului.


Dreptul de proprietate intelectuala

Insemnele grafice, denumirile, marcile (cum sunt, de exemplu: numele site-ului si a companiei ROPLAST Industry MCM) sunt proprietatea ROPLAST Industry MCM SRL si nu pot fi preluate si/sau folosite fara acordul prealabil scris al proprietarului.

Orice modificare neautorizata a site-ului este interzisa.


Publicitate si confidentialitate

Cumparatorul nu va face publice, unor terti, prin orice mijloace, nicio informatie cu caracter privat primita de la vanzator, sub sanctiunea obligarii acestuia la plata de daune interese.

Vanzatorul isi rezerva dreptul a folosi informatiile furnizate de catre cumparator in vederea realizarii contractului la distanta. De asemenea cumparatorul nu va face publice niciunei terte parti nicio informatie cu privire la comanda fara acordul scris al Vanzatorului.

Vanzatorul isi rezerva dreptul, in baza acordului utilizatorului, de a stoca si folosi in interes propriu, in scopul realizarii activitatilor de marketing, orice informatie furnizata de catre cumparator prin intermediul site-ului www.roplast.ro. De asemenea el nu va furniza niciunei terte parti informatiile primite de la cumparator.


Facturare si alte documente insotitoare ale coletului

Vanzatorul va emite pe baza informatiilor detinute de acesta si a celor furnizate de cumparator o factura pentru bunurile livrate. Totodata, coletul va fi insotit de documentatia prevazuta de lege pentru produsul /produsele comandat(e), dupa caz: certificat/declaratie de conformitate, certificat de garantie, instructiuni de utilizare, etc.


Limitarea raspunderii

ROPLAST nu raspunde pentru prejudiciile create, din cauze ce exclud culpa sa, de nefunctionarea magazinului virtual precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea accesarii paginilor magazinului virtual (ex. defectiuni la reteaua de internet).


Riscuri si responsabilitati

Vanzatorul este responsabil de ambalarea corespunzatoare a bunurilor. Documentatia tehnica aferenta produselor este afisata pe site.

Riscul pierderii bunului se transfera la cumparator in momentul predarii efective a bunului.

Vanzatorul isi asuma responsabilitatea livrarii produselor comandate de cumparator.


Acceptarea bunurilor

La prezentarea de catre firma de curierat a coletului, va rugam sa semnati de primire si sa achitati contravaloarea acestuia. Ulterior, puteti desigila coletul si verifica produsul.

Cumparatorul (persoana fizica) are dreptul de retur a produselor in termen de 14 zile de la achizitionarea acestora. Va rugam sa accesati transport si retururi.


Transferul de proprietate

In cazul platii prin OP sau card, cumparatorul va intra in proprietatea marfii dupa confirmarea platii.

In cazul livrarii bunurilor prin curier, cu plata ramburs, cumparatorul va intra in proprietatea marfii si va avea dreptul sa deschida coletul dupa semnarea documentului de transport si efectuarea platii.


Forta majora

Forta majora, (eveniment imprevizibil, incontrolabil si inevitabil ce afecteaza derularea contractului), exonereaza de raspundere partea care o invoca.

Litigii. Legea aplicabila

Relatiile contractuale dintre parti sunt guvernate de legea romana. Orice litigiu care nu poate fi rezolvat pe cale amiabila va fi trimis spre solutionare instantelor competente.